• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Reus Speler van het Seizoen in Bundesliga, Witsel in Elftal van het Jaar

  Marco Reus haalde het voor Luka Jovic en Kai Havertz.

  Marco Reus haalde het voor Luka Jovic en Kai Havertz.

  Dortmund-spits Marco Reus is door de Duitse spelersvakbond (VDV) tot beste speler van de Bundesliga gekroond. Reus haalde het voor kersverse Real Madrid-aanwinst Luka Jovic en Leverkussen-spelverdeler Kai Havertz. Onze landgenoot Axel Witsel kon een plek in het Elftal van het Jaar bemachtigen.

  De 30-jarige Reus mocht 31, 4% van de stemmen op zijn naam schrijven. Het is na 2012 en 2014 al de 3e keer dat de Duitse international deze prijs in ontvangst mag nemen. Dit seizoen trof Reus 17 keer raak en deelde hij 8 assists uit. Dichtste achtervolger Luka Jovic kreeg 20,9% van de stemmen achter zijn naam, Kai Havertz werd 3e met 12,4%.

   

  Naast de trofee voor Speler van het Jaar werden er ook heel wat andere prijzen uitgedeeld. Na een wonderseizoen met Frankfurt werd Adi Hütter beloond met de prijs van beste coach van het afgelopen jaar. Hütter leidde zijn team naar de halve finales van de Europa League en een 7e plek in de competitie. 

   

  De prijs voor beste nieuwkomer ging naar Dortmund-flankaanvaller Jadon Sancho. De 19-jarige Engelsman staat ook in het Elftal van het Jaar en krijgt daar gezelschap van onze landgenoot Axel Witsel. Samen met landskampioen Bayern München is Dortmund hofleverancier van het elftal.