• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  You'll never walk alone: 750.000 Liverpoolfans verwelkomen hun helden

  Een bus baant de Champions League-winnaar door een rode zee.

  De spelers van Liverpool zijn zondagavond door een uitzinnige mensenmassa onthaald in hun thuisstad. Jürgen Klopp en zijn team lieten zich met zichtbaar genot rondrijden door de straten. De politie schatte het aantal toeschouwers op 750.000.

  De Rode Zee ligt even in Liverpool

  Na hun triomf tegen Tottenham in de Champions League-finale in Madrid (2-0) zetten de Liverpool-spelers gisteren weer voet op Engelse bodem. Daar wachtte een uitzinnige massa de helden op. Mansen klommen op palen en daken om de voetballers te verwelkomen in de stad van de Beatles.

   

  Maar liefst 750.000 supporters creëerden een Rode Zee in hartje Liverpool. Jürgen Klopp en zijn spelers genoten met volle teugen van de parade. Daar hadden ze ook alle tijd voor, want de busrit van 13 kilometer duurde maar liefst 5 uur.

  Tweets en foto's van de thuiskomst

  Held Divock Origi: "Prachtig"

  Divock Origi maakte het allemaal mee vanaf de eerste rij. "Een hele eer. Ik vind het prachtig om hier zo verwelkomd te worden. Dit betekent heel wat voor de fans van Liverpool, dat zie je in hun ogen", reageert de Belgische aanvaller die de 2-0-eindstand op het bord zette in de finale.

  Divock Origi

  Divock Origi bewaakt de Champions League-cup in het vliegtuig.

  Divock Origi en Simon Mignolet

  Rode Duivels Divock Origi en Simon Mignolet staan nu ook op de erelijst van het kampioenenbal.

  Champions League-finale 2019

  einde
  02