• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Angel Lopez trakteert onvoorzichtige fan op serieuze oorvegen

  Miguel Angel Lopez is onzacht in aanraking gekomen met een supporter langs de kant van de weg en omgekeerd. De Colombiaan werd tijdens de slotklim ten val gebracht en reageerde zijn frustratie af met enkele oorvegen.

  De voorlaatste rit van de Giro 2019 was een loodzware bergrit in de Dolemieten. Miguel Angel Lopez was samen met onder meer Primoz Roglic en Bauke Mollema in het defensief gedwongen op de slotklim. Leider Richard Carapaz, Vicenzo Nibali en Mikel Landa reden iets hogerop.

   

  In volle inspanning kreeg de achtervolgende groep het gezelschap van een meelopende fan. Die bracht daarbij Lopez ten val. De Colombiaan was begrijpelijk gefrustreerd, maar reageerde die frustratie iets te hevig af met enkele stevige slagen. Dat kan de Colombiaan nog op een geldboete en/of een tijdstraf te staan komen. In het klassement begint hij aan de slottijdrit als 6e.