• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgen voor de CL-finale: "Misschien is het ons lot om dit jaar te winnen"

  Jan Vertonghen en Toby Alderweireld

  Jan Vertonghen en Toby Alderweireld vertoeven met Tottenham al een paar dagen in de buurt van Madrid.

  Zowel bij Liverpool als bij Tottenham zullen zaterdag wellicht 2 Belgen op het wedstrijdblad staan, de ene al wat hoger dan de andere. Hoe kijken Vertonghen, Alderweireld en Origi uit naar de finale?

  Jan Vertonghen deed al heel wat ervaring op in zijn carrière, maar toch is een finale van de Champions League iets totaal nieuws voor hem. "Dit moet een van de beste seizoenen uit mijn carrière zijn. Ik hoop dat ik als ik later afscheid neem, kan zeggen dat dit het mooiste en waanzinnigste seizoen was."

   

  Vertonghen zelf sukkelde de laatste weken met een enkelblessure, maar lijkt helemaal klaar voor de dienst. "Ik hoop dat ik zal kunnen zeggen dat ik deel heb uitgemaakt van een CL-finale. De eerste 2 jaar dat ik hier was, waren het altijd Europa League-avonden, maar we hebben hard gewerkt om hier nu te staan."

   

  "Hoeveel matchen hebben we gespeeld om hier te geraken? 12? In elk van die 12 matchen is wel iets waanzinnigs gebeurd. Misschien wel 16 keer of zo. Ik weet niet of ik in het lot moet geloven. Maar misschien is het wel ons lot om dit te winnen."

  Alderweireld met revanchegevoelens

  Voor Toby Alderweireld is een finale in de Champions League geen nieuw gegeven. In 2014 mocht hij verrassend een cameo maken in de finale tegen Real Madrid, waarin Atletico in de verlengingen door de knieën ging.

   

  "We waren er toen zo dichtbij, tot Ramos die goal maakte", herinnert Alderweireld zich de gelijkmaker in de extra tijd. "Dat was toen echt balen, maar dat gevoel neem ik mee naar de finale van zaterdag. Ik wil meer dan wie ook tonen dat ik deze wil winnen."

  Het gevoel na de finale van 2014 neem ik mee naar zaterdag

  Toby Alderweireld

  Origi: "Ik ben klaar als ze me nodig hebben"

  Een jaar geleden was hij er, in tegenstelling tot bankzitter Simon Mignolet, niet bij toen Liverpool de finale verloor tegen Real Madrid, maar dit jaar wordt Divock Origi wél een belangrijke rol toegedicht. Het is zelfs niet helemaal denkbeeldig dat de 24-jarige aanvaller - die 2 keer scoorde in de halve finales tegen Barcelona - straks aan de aftrap komt.

   

  "Ik ben klaar om te spelen, in welke rol dan ook", blijft Origi bescheiden. "Ik zal er zowel fysiek als mentaal helemaal klaar voor zijn. Iedereen kijkt er enorm naar uit."

   

  Origi denkt dat Liverpool veel geleerd heeft van de ietwat tragische nederlaag van een jaar geleden. "We hebben onder Klopp heel wat stappen gezet. Er is nu meer ervaring, meer stabiliteit, meer eendracht, meer talent. Nu moet alles gewoon nog eens juist vallen."

  Origi en Mignolet

  Welke rol is er weggelegd voor Divock Origi (l) en Simon Mignolet (r) in de finale?