• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Winst en leiderstrui voor thuisrijder Boasson-Hagen in Noorwegen

  Edvald Boasson-Hagen liet iedereen achter zich in de laatste honderden meters.

  Edvald Boasson-Hagen heeft voor eigen publiek in Kristiansand de derde rit van de Ronde van Noorwegen gewonnen. De Noor van Dimension Data is ook de nieuwe leider.

  Bij de start van de 3e etappe gingen de hemelsluizen open en lag de baan er gevaarlijk glad bij. Toch zetten 3 renners een lange vlucht op poten, die pas op 30 kilometer van de streep in de kiem gesmoord werd. 

   

  Het tempo in de finale was hoog en werd voornamelijk aangevoerd door Dimension Data, de ploeg van thuisfavoriet Edvald Boasson Hagen. De Noor wilde de rassprinters maar wat graag buitenspel zetten, maar dat was buiten Lotto-Soudal gerekend. Zowel Carl Frederik Hagen als Tim Wellens gingen in de aanval. Het duo kon evenwel geen grote kloof bij elkaar rijden, waardoor het peloton gegroepeerd aan de laatste kilometers begon.

   

  Boasson-Hagen zag zijn kans schoon op enkele kilometers van de finish en vertrok samen met Ben Swift van Team Ineos. Op enkele honderden meters van de finish kwam het peloton nog heel dichtbij, maar de Noor had nog wat in de tank zitten en graaide zijn tweede zege van het seizoen mee. 

   

  De Nederlander Joris Nieuwenhuis finishte knap als tweede, voor een andere publiekslieveling, Alexander Kristoff. Cees Bol verliest zijn leiderstrui aan Boasson-Hagen. De Ronde van Noorwegen eindigt zondag.

  Uitslag rit 2:
  1. Edvald Boasson Hagen (Noo) 179,9km in 4u25'47"
  2. Joris Nieuwenhuis (Ned) +1"
  3. Alexander Kristoff (Noo) +2"
  4. Cees Bol (Ned)     z.t
  5. Alex Kirsch (Lux) z.t
  7. Mezgec Luka z.t
  8. Tom Van Asbroeck z.t
  9. Halvorsen Kristoffer (Noo) z.t
  10. Hirschi Marc (Zwi) z.t
  11. Lawrence Naesen z.t
  12. Milan Menten z.t
  13. Yves Lampaert z.t
  16. Bjorg Lambrecht z.t
  18. Sep Vanmarcke z.t
  19. Tim Wellens z.t
  Tussenstand:
  1. Edvald Boasson-Hagen (Noo) in 12u30'03"
  2. Cees Bol (Ned) +7"
  3. Alexander Kristoff (Noo) +9"
  4. Joris Nieuwenhuis (Ned) +10"
  5. Kristoffer Halvorsen (Noo) +11"