• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Semenya zet strijd voort in beroep: "IAAF kan mij niet drogeren"

  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya zet haar strijd voort tegen het testosteronbeleid van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF).  Ze gaat in beroep tegen de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

  De tweevoudige olympische kampioene op de 800 meter heeft bij een rechtbank in Zwitserland beroep aangetekend tegen de uitspraak van het TAS in Lausanne, dat de nieuwe regels van de IAAF onlangs goedkeurde.

   

  De IAAF verplicht vrouwelijke atleten met van nature te hoge waarden van het spierversterkende hormoon testosteron medicijnen te slikken om die waarden te onderdrukken. De competitie zou daardoor eerlijker worden.

   

  De regels gelden voor afstanden van 400 meter tot 1 Engelse mijl. Semenya weigert deze medicijnen te slikken. "Ik ben een vrouw en een atlete van wereldklasse. De IAAF kan mij niet drogeren of mij ontnemen te zijn wie ik ben", zei ze in een verklaring.