Persoon uit hotel gezet in NY: "Dat maakt me alleen maar sterker"

  Katie Taylor en Delfine Persoon

  Enkele dagen voor haar kamp om de wereldtitel tegen Katie Taylor heeft Delfine Persoon haar opponente voor het eerst in de ogen gekeken. De Belgische maakte een zelfverzekerde indruk op de persconferentie en reageerde koeltjes op een hotelkwestie, aangestookt door Taylor.

  Hoewel de kamp om de IBF, WIBF, WIBA en WBC-titels in de legendarische Madison Square Garden pas voor zaterdag is, is de psychologische oorlogsvoering al aan de gang. Delfine Persoon en haar entourage moesten dinsdag hun hotel in New York verlaten. De reden: Katie Taylor logeerde in hetzelfde hotel en wilde de Belgische niet in haar buurt.

   

  "Zij had blijkbaar een clausule in haar contract waardoor ze dat kon doen", reageert Persoon. "Ik vind dat een beetje belachelijk, want het was een heel groot hotel. Nu logeren we op meer dan 15 minuten van Madison Square Garden, wat verder van familie, vrienden en supporters. Dat is een beetje sneu."

   

  "Misschien is ze niet meer 100 procent zeker van haar stuk en is haar vertrouwen wat aangetast? Mij maakt het in elk geval alleen maar sterker. Ik heb ook gemerkt dat zij iets kleiner is dan ik. Dat is niet slecht, zo heb ik misschien wat meer reach."

   

  Voor Persoon mocht het al zaterdag zijn. "Het is voor mij een grote eer om België te vertegenwoordigen. Hopelijk kan ik België op de kaart zetten als boksland. Dit is de kans van mijn leven. Niet veel Belgen hebben de kans gehad om te boksen in Madison Square Garden."

  "Hoe meer je Delfine tegenwerkt, hoe sterker ze wordt"

  Coach Filiep Tampere denkt dat de beslissing van Katie Taylor om zijn poulain uit het hotel te bannen wel eens een averchts effect zou kunnen hebben voor de Ierse. "Voor Delfine is zoiets een voedingsbodem, ze krijgt daar meer honger van. Hoe meer je haar tegenwerkt, hoe sterker ze uit de hoek komt", weet Tampere.

   

  "Mij heeft het eigenlijk meer gestoord dan Delfine. Zij is er heel rustig bij gebleven. Misschien heeft Taylor gemerkt dat Delfine een heel ontspannen indruk maakt en is ze daardoor wat nerveus geworden."

   

  "Maar Delfine blijft altijd koel en is niet snel onder de indruk. Voor haar maakt het geen verschil of ze in Zwevezele bokst of in Madison Square Garden."

  Taylor: "Hotel? Weet ik niks van"

  Katie Taylor, de olympische kampioene van 2012, hield zich van de domme toen de hotelkwestie ter sprake kwam. "Daar weet ik niks van. Zulke beslissingen worden niet door mij genomen", antwoordde de Ierse, die net als Persoon reikhalzend uitkijkt naar de kamp van zaterdag.

   

  "Voor een gevecht als dit ben ik begonnen met boksen. Een kamp in Madison Square Garden, het mekka van de bokssport. Deze kamp wordt er eentje voor de geschiedenisboeken."

   

  "Ik heb veel respect voor Delfine Persoon. Ze is een geweldige kampioene en een ambassadeur voor onze sport. Dat kampioenen tegen elkaar vechten, is wat het boksen nodig heeft. Het wordt een grandioze kamp voor ons allebei."