• home
 • video
 • pas verschenen

  Het verkiezingsinterview van De Gendt: "Je moet niet op mij stemmen vandaag"

  Thomas De Gendt, kandidaat bij Lotto-Soudal.

  Ons land is vandaag in de ban van de verkiezingen en ook in het peloton is de stembusgang niet ver weg. Onze Renaat Schotte peilde bij Thomas De Gendt naar zijn verkiezingskoorts. Bekijk hier het gesprek over coalities, de premier en andere beloftes.

  "Ik denk niet dat er op mij gestemd moet worden vandaag", bekende Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) bij de start. Een bolletje voor de vlucht van de dag zal naar eigen zeggen niet achter zijn naam staan. "Als ik mijn benen voel, dan kunnen ze beter op iemand anders stemmen."

   

  "Ik zal eerlijk zijn: ik denk niet dat ik in de ontsnapping zal meeglippen. Het zal de gruppetto worden. Mijn benen zijn redelijk moe. Het zal een coalitie met de sprintersploegen worden."

   

  "De vorige opdrachten waren iets te lastig. Het waren lange verkiezingsdagen, met heel wat vergaderingen. Dat eist zijn tol."

   

  Heeft De Gendt ook een mening over wie de premier in Verona zal zijn? "Ik denk Carapaz. De twee grootste kandidaten (Roglic en Nibali) maken iets te veel ruzie en dan willen de mensen liever een derde man naar de top stemmen."

   

  Tot slot: houdt De Gendt zich als gelegenheidspoliticus wel aan zijn beloftes? "Neen, niet altijd. Dat is zoals in het echte leven: je moet soms iets zeggen dat de mensen willen horen en dan toch iets anders doen."