• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne rijdt nu ook in Berlijn naar WK-punten

  Vandoorne zette zijn op een na beste prestatie ooit neer in de Formule E.

  Vandoorne zette zijn op een na beste prestatie ooit neer in de Formule E.

  Stoffel Vandoorne heeft in de ePrix van Berlijn opnieuw wat WK-punten bij elkaar kunnen sprokkelen. De Belg reed naar een 5e stek, zijn op een na beste prestatie ooit in de Formule E. Braziliaan Lucas Di Grassi pakte zijn 2e overwinning van het seizoen.

  Na een 3e plaats in Rome en een 9e plaats in Monaco, heeft Stoffel Vandoorne zich voor de 3e keer dit seizoen in de punten kunnen rijden. Onze landgenoot had zich tijdens de kwalificatie in een uitstekende startpositie gebracht door de op een na snelste tijd neer te zetten. Zwitser Sebastian Buemi startte vanaf de polepositie.

   

  Vandoorne en Buemi werden al snel voorbijgesneld door de Braziliaan Lucas Di Grassi, die de race nadien volledig onder controle had. Door die overwinning klimt Di Grassi naar een 2e plek in het klassement. Tot voor de race bezette André Lotterer die plaats, maar de Duitser moest een paar ronden voor het einde verstek laten gaan. 

   

  In de achtergrond hield WK-leider Jean-Eric Vergne een heuse inhaalrace. Vanaf een 8e plek in de startgrid knokte hij zich voorbij Vandoorne naar een 3e plek. 3 races voor het einde behoudt de Fransman daarmee zijn leidersplaats in het klassement. 

   

  Jerome D'Ambrosio kon zijn 9e startpositie niet omzetten in een goed resultaat. Hij eindigde uiteindelijk als 17e en ziet zijn waterkans op de eindzege in het WK zo helemaal wegglippen. De Etterbekenaar zakt na 3 races zonder punten weg naar een 8e plaats.

  Di Grassi haalde Vandoorne al snel in: