• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe riskeert 2 matchen schorsing voor uitbarsting in finale PO II

  Yves Vanderhaeghe begreep niet waarom de ref een overtreding floot.

  Yves Vanderhaeghe begreep niet waarom de ref een overtreding floot.

  KV Kortrijk zou zijn coach wel eens een paar matchen moeten missen. Het Bondsparket deed een voorstel tot minnelijke schikking aan Yves Vanderhaeghe van 2 wedstrijden schorsing en 2.000 euro boete.

  In de finale van Play-off II raakte Yves Vanderhaeghe gisteren in de extra tijd de pedalen kwijt. De coach van KV Kortrijk barstte uit van woede, nadat de scheidsrechter gefloten had voor een overtreding terwijl KV Kortrijk ten aanval trok om gelijk te maken.

   

  "Ik begreep niet waarom de scheidsrechter gefloten had", reageerde Vanderhaeghe na afloop. "Er was geen fout, integendeel. Mijn eliminatie van het veld was een verdoezeling van de fout van de wedstrijdleiding."

   

  Het Bondsparket kwam nu met een voorstel tot minnelijke schikking: 2 weken schorsing (eerste ploegen) en 2.000 euro. 

   

  Ook de Pro League zal de interne procedure opstarten. Daardoor riskeert Vanderhaeghe bovenop een disciplinaire sanctie via de KBVB ook een bijdrage van 5.000 euro te moeten betalen aan de sociale projecten van de Pro League. 

  VIDEO: Vanderhaeghe gaat door het lint na beslissing scheidsrechter