• home
 • video
 • pas verschenen

  Weinig belangstelling voor finale Europa League: clubs verkopen amper tickets

  Lacazette en co zullen de finale zonder de steun van veel Londense fans moeten afwerken.

  Lacazette en co zullen de finale zonder de steun van veel Londense fans moeten afwerken.

  De finale van de Europa League dreigt voor duizenden lege plaatsen gespeeld te worden in plaats van voor uitzinnige fans. De verre locatie en de kosten die ermee gepaard gaan, zorgen ervoor dat de supporters het liever bij een avondje televisie houden op 29 mei.

  Terwijl Arsenal en Chelsea eerder nog hun ongenoegen lieten blijken over de weinige tickets die ze ter beschikking kregen, dreigen ze nu met een groot deel van de kaarten opgescheept te blijven zitten. Arsenal verkocht tot nu toe 3.500 van de 6.000 aangeboden tickets, Chelsea zelfs maar 2.000. 

   

  Voor de Engelse supporters is het een helse en vooral dure zaak om het Olympisch Stadion in Bakoe te bereiken. Rechtstreekse vluchten van Londen naar Bakoe zijn er niet, een treinrit neemt al gauw 2 dagen in beslag en met de auto mag je rekenen op zo'n 60 uur rijplezier. Alsof dat nog niet genoeg was, sukkelen vele fans ook met visumproblemen.

   

  Sommige Arsenal-fans riepen op sociale media ook op tot een boycot. Dat doen ze omdat Armeense middenvelder Henrich Mchitarjan door politieke redenen niet naar Azerbeidzjan kan afzakken. Tickets die de Londense clubs niet kwijtraken, zullen opnieuw op de markt gebracht worden voor lokale supporters.