• home
 • video
 • pas verschenen

  Politieke strubbelingen houden Mchitarjan uit EL-finale in Bakoe

  Henrich Mchitarjan speelde dit seizoen 11 wedstrijden in de Europa League.

  Henrich Mchitarjan zal niet meereizen met Arsenal naar Bakoe voor de finale van de Europa League tegen Chelsea. De veiligheid van de Armeense aanvallende middenvelder kan niet gegarandeerd worden in Azerbeidzjan. 

  Arsenal twijfelde er al langer aan om de 30-jarige Mchitarjan in de selectie op te nemen voor de finale in Azerbeidzjan. De reden daarvoor zijn politieke spanningen tussen Armenië, het geboorteland van Mchitarjan, en Azerbeidzjan.

   

  "We hebben alle mogelijkheden grondig bekeken, maar na gesprekken met Mchitarjan en zijn familie zijn we samen tot het besluit gekomen om hem niet mee te nemen naar Bakoe", communiceert Arsenal.

  "Het doet enorm veel pijn"

  Mchitarjan is teleurgesteld dat hij de wedstrijd mist. "Het is een kans die je als speler niet vaak krijgt in je carrière. Ik moet toegeven dat het enorm veel pijn doet om niet mee te kunnen spelen in de finale."


  "We vinden het als club heel erg dat één van onze spelers door deze omstandigheden een grote Europese finale moet missen. Mchitarjan is een sleutelspeler geweest voor ons in aanloop naar deze finale en het is voor ons een groot verlies", zegt Arsenal. "We hebben al gecommuniceerd over de onrustwekkende situatie met de UEFA."

  Mchitarjan scoorde al eens in EL-finale

  Mchitarjan won de Europa League al eens in 2017 met Manchester United tegen Ajax. De Armeniër scoorde één keer in de finale, die dat seizoen in Zweden gespeeld werd.