• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Arsenal over EL-finale in Bakoe: "Locatie van stadion is onaanvaardbaar"

  Bakoe kreeg in 2017 de voorkeur op Sevilla en Istanboel.

  Arsenal begrijpt niet waarom de finale van de Europa League in Bakoe gespeeld wordt. De club vindt de beslissing van de UEFA onaanvaardbaar. De Londense club kreeg al heel wat negatieve reacties van klagende fans.

  Hoewel de finale van de Europa League tussen 2 Engelse teams gespeeld wordt (Arsenal en Chelsea) zal de wedstrijd in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, plaatsvinden.

   

  Het 1e probleem stelt zich bij de verdeling van de tickets. Het Olympisch Stadion in Bakoe heeft een capaciteit van 68.000 plaatsen. Toch krijgen beide clubs elk maar 6.000 tickets voor de eigen supporters.

  Naar Bakoe reizen is een uitdaging

  Het 2e probleem gaat over de bereikbaarheid van Bakoe. De fans, die uiteindelijk wel een ticket konden bemachtigen, moeten nog 4.000 kilometer afleggen. Die verre verplaatsing zorgt bij veel fans voor kopzorgen.


  "De tijd zal uitwijzen of de fans de wedstrijd zelfs zullen kunnen bijwonen", zegt Arsenal op zijn website. "Wij hebben 45.000 abbonees. Het is niet correct dat zoveel van onze fans dit moeten missen omdat de UEFA een locatie koos die enorm moeilijk bereikbaar is."

   

  "Wij vragen UEFA om bij volgende selecties voor finalelocaties rekening te houden met de verplaatsingen die fans moeten maken. Want wat er dit seizoen is gebeurd, is onaanvaardbaar en niet voor herhaling vatbaar."


  In 2017 verkoos het Uitvoerend Comité van de UEFA Bakoe boven Sevilla en Istanbul.

  Fans reageren verbitterd op de locatie van de finale