• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen breuken voor Ackermann na val, Moschetti stapt uit de Giro

  Ackermann liep heel wat kleerscheuren op bij zijn val.

  Ackermann liep heel wat kleerscheuren op bij zijn val.

  Duits kampioen Pascal Ackermann hoeft de strijd niet te staken in de Giro. De sprintbom van Bora-Hansgrohe kwam ten val onder de rode vod, waarbij hij enkel schaafwonden en kneuzingen opliep. Bij zijn collega Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) was er meer schade, hij kan de strijd niet meer voortzetten.

  In de Giro maakte iedereen zich vandaag op voor een koninklijke sprint tussen Ackermann, Viviani, Ewan en Démare. Maar de onfortuinlijke Duitser maakte als eerste een tuimelperte onder de rode vod.

   

  Ackermann, die al twee Giro-ritten won, bolde stevig gehavend over de streep. Bora-Hansgrohe laat nu weten dat de fans van de Duitse kampioen zich geen zorgen hoeven te maken.

   

  "Pascal heeft wat huid verloren, vooral aan zijn rechterkant", meldt Bora-Hansgrohe. "Het gaat gelukkig enkel om schaafwonden en kneuzingen. Er is geen sprake van een ernstige blessure of een breuk. Ook Michael Schwarzmann (ploegmaat) liep geen ernstige blessures op bij de valpartij."

   

  Doordat Ackermann niet kon meesprinten ziet hij dagwinnaar Arnaud Démare nu wel tot op 1 punt naderen in het puntenklassement. Morgen krijgt Ackermann normaal gezien een nieuwe sprintkans tegen Démare.

  Herbekijk de val en de ontknoping van de 10e Giro-rit

  Moschetti (Trek) heeft minder geluk

  In tegenstelling tot Ackermann heeft de 22-jarige Italiaan Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) wel veel averij opgelopen tijdens de valpartij. De talentvolle sprinter liep een dislocatie op van zijn linkerschouder en schaafwonden over zijn hele lichaam en gezicht. En door de zware klap heeft Moschetti ook last van spierpijn in zijn been.

   

  "Matteo verloor nooit het bewustzijn bij de valpartij en liep ook geen hersenschudding op", meldt zijn team Trek-Segafredo. "Toch start hij niet in de 11e etappe, omdat zijn schouder en benen wat tijd nodig hebben om te herstellen."