• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tegenstander Rode Duivels heeft nieuwe bondscoach: "We halen het EK"

  Steve Clarke moet Schotland naar EK 2020 leiden.

  Schotland heeft Steve Clarke aangesteld als nieuwe bondscoach. De Schot vervangt Alex McLeish, die in april ontslagen werd na teleurstellende resultaten. Clarke krijgt een contract tot het WK 2022.

  Schotland begon aan de voorrondes voor het EK 2020 met een verrassende 3-0-nederlaag in Kazachstan en een magere 0-2-overwinning in San Marino. Die tegenvallende start deed McLeish de das om. Clarke moet die resultaten snel doen vergeten. 

   

  "Ik neem deze verantwoordelijkheid op met trots en vastberadenheid. Ik geloof rotsvast dat we een getalenteerde groep hebben die internationaal succes kan boeken", zegt Clarke. "Ik kijk ernaar uit om met de spelers samen te werken en onze ambities waar te maken."

  EK-deelname is hoofdzaak

  De 55-jarige coach moet Schotland naar het EK loodsen. De Schotten moeten in juni tegen Cyprus en België spelen. De Rode Duivels staan eerste in de groep. Het zijn belangrijke wedstrijden voor de Schotten, die er absoluut bij willen zijn op het EK.

   

  "Ik ben ervan overtuigd dat we ons kunnen kwalificeren en kijk uit naar de weg die ik met de spelers en de staf zal afleggen", besluit Clarke.

  Clarke komt over van Kilmarnock, waarmee hij een 3e plaats haalde in de Schotse eerste klasse. De Schot zat al op de trainersbank bij Reading en West Bromwich Albion. Als speler maakte hij 6 keer deel uit van de nationale Schotse selectie.