• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bart Verhaeghe: "Proficiat, Genk. Jullie hebben deze titel verdiend"

  Een jaar geleden veroverde Club Brugge de titel op Standard, nu ging het in Luik definitief door de knieën. Voorzitter Bart Verhaeghe was groots in de nederlaag, maar ook strijdvaardig.

  "Het verschil met een jaar geleden is groot, maar dat is sport. Je moet kunnen winnen én verliezen", zegt Bart Verhaeghe. "Vandaag moeten we Genk feliciteren. De titel is verdiend. Ik wens hen ook veel succes toe in de Champions League volgend jaar, want dat is goed voor het Belgische voetbal."

   

  "Vandaag hebben we vooral van onszelf verloren. Tegen 10 man moet je snel spelen en dat hebben we nagelaten. We deden het niet altijd even verstandig."

   

  "We hebben het dit seizoen vooral laten liggen in de reguliere competitie. Onze prachtige CL-campagne heeft ons wat punten gekost en ook de VAR was niet altijd onze medestander, dat heeft de arbitrage zelf toegegeven. Maar dat doet er nu niet toe."

   

  "Je moet ook naar het bredere plaatje kijken: we zijn nu 2e, vorig jaar waren we 1e, daarvoor weer 2e en dan weer 1e. Dat doet niemand ons na de voorbije jaren. We zijn nu vicekampioen en daar putten we moed uit voor volgend seizoen. Met wie als coach? Dat zullen jullie maandag wel horen."