• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  “Als Genk straks de titel pakt, moeten ze stadionnaam veranderen naar 16 mei”

  Branko Strupar

  Branko Strupar pakte de eerste Genkse landstitel in 1999.

  16 mei is een belangrijke dag in Genk. In 1998 veroverde Racing Genk voor de eerste keer de Beker van België op 16 mei. Een jaar later won het op diezelfde dag voor het eerst de landstitel. Toenmalig Genk-speler Branko Strupar is zeker van zijn stuk: "Genk zal sowieso kampioen worden."

  Strupar: "Genk zal sowieso kampioen worden"

  De Kroatische Belg was er tweemaal (1998 en 1999) bij en hoopt dat Genk vanavond opnieuw geschiedenis kan schrijven op 16 mei. 

   

  Strupar was de eerste speler van Racing Genk die de Gouden Schoen kon winnen en weet zeer goed waarom 16 mei zo’n speciale dag was: “16 mei? Toen speelden we kampioen, in en tegen Harelbeke. Het was de eerste titel, dus de beleving was ongelooflijk. Het was zeker één van de mooiste momenten in mijn carriére.”

   

  Het jaar ervoor had de club al de beker gewonnen, ook op 16 mei. Als ze vandaag kampioen spelen, wordt 16 mei dan uitgeroepen tot "Genk-dag?" “Genk gaat sowieso kampioen spelen", vertelt Strupar lachend. "Maar als ze vandaag de titel pakken, dan moeten ze de naam van het stadion veranderen. Dat is dan de mooiste en belangrijkste datum in de geschiedenis van de club.”

  Herbeleef de eerste Genkse titel in 1999

  Op 16 mei 1998 veroverde Genk de Beker