• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Frank Vogel moet LA Lakers eindelijk nog eens naar play-offs leiden

  Frank Vogel boekte zijn grootste successen bij de Indiana Pacers.

  De LA Lakers leggen hun lot in handen van Frank Vogel. De 45-jarige Amerikaan moet de Lakers voor het eerst sinds 2013 naar de play-offs loodsen. Hij volgt de in april ontslagen Luke Walton op.

  37 overwinningen, 45 nederlagen: het rapport van de Los Angeles Lakers oogde dit seizoen ontzettend mager. Zelfs met LeBron James grepen ze voor het zesde jaar op rij naast een ticket voor de play-offs. Sportief manager Magic Johnson trok zijn conclusies en stapte op, coach Luke Walton werd ontslagen.

   

  De Lakers hebben nu Frank Vogel een kans gegeven als hoofdcoach. De 45-jarige Amerikaan zat al een jaar zonder job sinds zijn ontslag bij Orlando Magic. Vogel boekte zijn grootste successen bij de Indiana Pacers, die hij vijf keer naar de play-offs leidde en zelfs twee keer naar de Eastern Conference Finals.

   

  "We zijn enorm blij om Frank Vogel voor te stellen als onze nieuwe coach", zei general manager Rob Pelinka. "Hij kan een mooie reeks successen voorleggen en heeft alle kwaliteiten die we zoeken."

   

  "Ik ben heel blij met deze kans", zei Vogel. "De Lakers zijn een prestigieus team, dat ik al heel lang bewonder. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de talenten en mijn strategische visie bij te brengen."