• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen winnaar in eerste finalematch tussen Léopold en Beerschot

  Beerschot maakte in de slotseconden gelijk.

  Léopold en Beerschot hebben elkaar in de eerste finalewedstrijd van de hockeycompetitie in evenwicht gehouden. De wedstrijd op het veld van Herakles in Lier eindigde op 2-2. De tweede finalepartij volgt zondag.

  Lucas Rossi (5') bracht Beerschot via een strafcorner op voorsprong, maar Kane Russel (17') op strafcorner en Arthur Verdussen (33') draaiden de rollen om. Nick Catlin (60') maakte in de slotseconde weer gelijk.

   

  Voor Léopold staat een 28e landstitel op het spel. Het laatste kampioenschap van de Brusselaars dateert al van 2005. Voor Beerschot is het nog veel langer geleden. De Antwerpenaren werden voor het laatst landskampioen in 1944.

   

  Eerder op de dag haalde Dragons het in de doelpuntrijke heenwedstrijd van de troostfinale van Herakles met 5-4. De return staat zondag op de planning. De winnaar mag volgend jaar in de Euro Hockey League (EHL) spelen.

  De gelijkmaker viel vlak voor affluiten

  Zondag volgt de return