• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Guardiola: "Als we titel niet pakken, wordt City afgemaakt"

  Dit weekend is het meer dan ooit "money time" voor Manchester City. City heeft zijn lot in eigen handen in de titelstrijd met Liverpool. Maar een misstap zou de perceptie over het hele seizoen veranderen. Dat beseft ook trainer Pep Guardiola.

  Tot enkele weken geleden lag City nog op koers voor vier prijzen. De League Cup werd veroverd, de FA Cup-finale is op 18 mei en de titel is zeker als City dit weekend wint van Brighton. Dat laatste is wel een noodzaak geworden voor City, want sinds de uitschakeling in de Champions League zouden de League Cup en FA Cup gezien worden als troostprijzen.

   

  "Iedereen zal het team, de club en de trainer afmaken als we zaterdag niet winnen. Ook al doen we het heel goed dit seizoen. We beseffen dat in de wereld waarin wij leven, we veroordeeld zullen worden. Dus moeten we winnen."

   

  Winnen is exact wat City nu al 3,5 maanden doet. Het team van Guardiola won 13 competitiematchen op rij, maar de trainer blijft op zijn hoede. "Tegen Brighton is er meer druk, want een fout van onze kant of een fout van de scheidsrechter kan bepalen over de titel."

   

  "Daarom moeten we nog precieser zijn en nog beter zijn in bepaalde aspecten. Daar werken we deze laatste dagen aan. In voetbal kan alles gebeuren, hebben we weer gezien."

   

  "Dat we nog een kans maken is wel een droom om in deze positie te zitten. Als ik eerlijk ben, had ik dat een aantal maanden geleden niet verwacht, toen we 7 punten achter stonden. Als we winnen moeten we naar niets kijken."

  Tegen Brighton is er meer druk, want een fout van onze kant of een fout van de scheidsrechter kan bepalen over de titel.