• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Van der Poel komt te laat voor rit, maar wint opnieuw met sprekend gemak

  Van der Poel wint in de gele leiderstrui.

  Mathieu van der Poel blijft maar winnen. Daags na de proloog heeft de Nederlandse alleskunner nu ook de eerste rit van de Belgian Mountainbike Challenge gewonnen. Hij had bijna een minuut voorsprong op zijn eerste achtervolger.

  Mathieu van der Poel was gisteren oppermachtig in de proloog. Zelfs een tractor op het parcours kon de Nederlander niet van de zege houden.

   

  Vandaag stond de eerste rit in lijn op het programma in de Belgian Mountainbike Challenge. Van der Poel kwam in zijn leiderstrui te laat voor de start, maar kon toch nog lachen met een mopje van Bart Wellens (zie: video onder). 

   

  De Nederlander vertrok uiteindelijk toch vanaf de eerste rij. Net als gisteren kon niemand hem iets in de weg leggen. Hij haalde het uiteindelijk met 52 seconden voorsprong op zijn landgenoot Hans Becking. Quinten Hermans werd 3e op meer dan 2 minuten.

  Wellens: "Telaatkomers moeten achteraan aansluiten"