• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zinho Vanheusden is maanden buiten strijd met knieblessure

  Zinho Vanheusden

  Zinho Vanheusden gaat woensdag onder het mes.

  Zinho Vanheusden wordt woensdag geopereerd aan zijn linkerknie. De verdediger van Standard zal 4 à 5 maanden buiten strijd zijn.

  Zinho Vanheusden blesseerde zich vorige week op training aan zijn linkerknie. Uit onderzoek is gebleken dat er kraakbeen is losgekomen in het scharniergewricht van zijn knie. De verdediger wordt woensdag geopereerd in Antwerpen en zal 4 à 5 maanden out zijn. "We wensen hem een spoedige revalidatie toe", zegt Standard.

   

  Voor Vanheusden, die door Inter wordt uitgeleend aan Standard, is het niet zijn eerste zware knieblessure. In september 2017 scheurde hij de voorste kruisband van zijn knie in een UEFA Youth League-duel met Inter. Door deze nieuwe blessure zit zijn seizoen er meteen op. Dat betekent ook dat Vanheusden verstek moet laten gaan voor het EK met de beloften.