• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Boyata is voor het 4e jaar op een rij kampioen met Celtic

  Celtic

  Bij Celtic weten ze inmiddels wel hoe ze een titelfeestje moeten bouwen.

  Celtic heeft voor de 50e keer in zijn geschiedenis de titel mogen vieren. Zonder de geblesseerde Dedryck Boyata droogde het Aberdeen af, waardoor het op 2 duels van het einde niet meer bijgehaald kan worden.

  In Schotland werken ze sinds dit seizoen ook met play-offs voor de titel, maar dat veranderde niets aan de uitkomst die we ook de voorbije 7 jaar kregen: Celtic was ook dit seizoen een klasse beter dan de rest.

   

  Ook zonder Dedryck Boyata in de defensie - hij blesseerde zich aan zijn knie in de derby tegen Rangers - was het een koud kunstje om met Aberdeen af te rekenen. Oudgediende Mikael Lustig zette Celtic op weg naar een vlotte 0-3-zege.

   

  Celtic kan over 3 weken - hoe kan het ook anders - ook nog de dubbel pakken. In de bekerfinale is Hearts de tegenstander. Het zou de 3e dubbel op een rij zijn.

  Dedryck Boyata

  Dedryck Boyata werd in zijn 4 jaar bij Celtic telkens kampioen.