Ga naar de inhoud

Zabel sprint iedereen uit het wiel in Yorkshire (met video)

 vr 3 mei 2019 19:23
Voor Zabel is het nog maar de tweede zege.

Rick Zabel heeft de tweede etappe in de Ronde van Yorkshire (2.BC) gewonnen. De Duitser van Katjoesja was veruit de snelste in een massasprint. Jesper Asselman, de winnaar van gisteren, blijft leider.

Voor veel renners stond de rit van vandaag in het teken van het WK wielrennen. Tussen kilometer 75 en 91,5 kregen ze een unieke kans om het parcours van de strijd om de regenboogtrui aan den lijve te ondervinden.

 

De tweede rit kondigde zich vooraf aan als een uitgelezen kans voor de snelle mannen. Het peloton liet een groep vluchters nooit ver rijden en de sprint voor de dagzege kwam er ook. 

 

Daarin was werkelijk niets te doen aan Rick Zabel. Met nog 300m op de teller trok de Duitser van Katjoesja zich op gang, niemand raakte er nog over. Boy van Poppel werd op ruime afstand tweede, Chris Lawless derde. Jesper Asselman, die gisteren won, behoudt de blauwe leiderstrui.

 

Kris Boeckmans (Vital Concept) kwam niet ongeschonden uit de sprint. Onze langenoot smakte hard tegen het asfalt, maar kon toch nog voort.

De indrukwekkende sprint van Zabel:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2
1. Rick Zabel (Dui) 132km in 3u09'16"
2. Boy van Poppel (Ned) allen z.t.
3. Chris Lawless (GBr)  
4. Andrew Tennant (GBr)  
5. Daniel McLay (GBr)  
6. Andreas Stokbro (Den)  
7. Jonas Van Genechten  
8. Michael Rice (Aus)  
9. Cyril Barthe (Fra)  
10. Connor Swift (GBr)  
Tussenstand
1. Jesper Asselman (Ned) in 7u14'50"
2. Rick Zabel (Dui) +1"
3. Boy van Poppel (Ned) +5"
4. Filippo Fortin (Ita) +5"
5. Jacob Hennessy (GBr) +5"