• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Giants met vertrouwen naar Final 4: "We kunnen iedereen verslaan"

  De Final 4 vindt plaats in het Sportpaleis.

  De Final 4 vindt plaats in het Sportpaleis.

  Het Antwerpse Sportpaleis vormt dit weekend het decor voor de final 4 van de Champions League basketbal. Thuisploeg Antwerp Giants leeft met vertrouwen naar vrijdag toe. "We vrezen niemand", klinkt het.

  Moors: "Moeten 40 minuten top zijn"

  De Antwerp Giants hadden de voorbije weken een bijzonder druk programma. Hoe zit het met de vermoeidheid bij de spelers? "Die zullen we wel voelen na dit weekend, met 6 matchen in 10 dagen. Maar op dit moment, voor zo'n evenement, voel je geen vermoeidheid. Iedereen is fit", zegt coach Roel Moors.

   

  "Ik verwacht dat we competitief zullen zijn, zoals al heel het seizoen. Meer kan ik niet verlangen van mijn spelers. Ik ben ervan overtuigd dat ze klaar zijn om er een heel goeie wedstrijd van te maken."

   

  Met Tenerife krijgen de Giants in de halve finales wel de op papier sterkste tegenstander voor de kiezen. "We zullen 40 minuten top moeten zijn en dan maken we een kans om de finale te spelen. Zij hebben 6 à 7 spelers die samen al eens de Champions League gewonnen hebben. Die jongens spelen al 4 jaar samen. Dat is zeker een voordeel."

   

  Het voordeel van de Giants is dan weer dat ze voor eigen volk kunnen spelen. "De zaal is indrukwekkend. Als we goed starten, kan het publiek ons een boost geven. Maar deze groep heeft al bewezen dat ze ook in andere omstandigheden goeie matchen kan spelen. De supporters zullen belangrijk zijn, maar niet beslissend."

  Bako: "We vrezen niemand"

  Ismaël Bako kijkt reikhalzend uit naar vrijdag. "Sinds de overwinning tegen Nizjni Novgorod heb ik uitgeken naar dit moment. Nu is het eindelijk zover. Het wordt een fantastisch moment, maar eenmaal op het veld mogen we daar niet meer te veel over nadenken", vertelt Bako.

   

  Samen met zijn ploegmaats stond Bako donderdag al eens op het parket in het imposante Sportpaleis. "Ik heb hier vorig jaar ook al eens gespeeld, dus ik ben het al een beetje gewoon. De eerste 5 minuten was er toch een "wauw-gevoel". Daarna voelde het als een gewoon basketbalveld."

   

  "Dat we dit weekend voor eigen volk kunnen spelen, zorgt voor extra motivatie. De vorige twee edities van de Champions League werden gewonnen door de organiserende club. Dat is toch een voordeel voor ons."

   

  Bako gelooft in de kansen van zijn team. "Wij vrezen niemand, dat maakt ons sterker. Iedereen is fit en klaar en heel de ploeg is enorm gemotiveerd. We dromen ervan de Champions League te winnen en dat is zeker mogelijk."

  Lee: "Giants-tattoo als we CL winnen"

  Spelverdeler Paris Lee antwoordt eerlijk op de vroeg of hij al zenuwen voelt. "Daarover ga ik niet liegen. Ik ben wel een beetje nerveus. Maar eenmaal het zover is, zal ik koel blijven, zoals altijd", zegt de Amerikaanse guard van de Giants.

   

  "Wij zijn de underdogs in deze Final 4. Behalve onze eigen fans denkt niemand dat we hier kunnen winnen. Het zou geweldig zijn om iedereen te verrassen en de trofee te pakken. Dat is zeker mogelijk. Deze week hebben we het rustig aan gedaan. Iedereen is er klaar voor en we kunnen idereen verslaan."

   

  Voor de bekerfinale verfde Paris Lee zijn lokken rood na een weddenschap met een supporter. Met diezelfde fan heeft Lee nu ook nieuwe weddenschap gesloten. "Als we de Champions League winnen, laten we allebei een identieke tatoeage van het Giants-logo zetten. Daarvoor zal ik dan wel nog eerst een plaatsje moeten zoeken", grijnst Lee, wiens lichaam nu al aardig ingekleurd is met tattoos.

  Kalinoski: "We kunnen iedereen kloppen"

  Tyler Kalinoski was lang een vraagteken bij de Antwerp Giants. De Amerikaanse shooting guard sukkelde met een blessure, maar is net op tijd fit voor de Final 4. "Ik heb weer kunnen trainen en ik voel me heel goed", vertelt hij.

   

  "We hebben veel vertrouwen. Binnen de ploeg leeft het gevoel dat we iedereen kunnen kloppen. Die ingesteldheid hebben we al het hele seizoen."

   

  "Dat we thuis spelen, is geweldig. De supporters zullen ons zeker helpen en ook het feit dat we niet hoefden te reizen, is een voordeel. De Beker van België winnen was al geweldig, maar als we ook de Champions League zouden winnen, dat zou echt fantastisch zijn."

  Final 4 bij Sporza

  Halve finales (vrijdag):

  • 18.30u: Bologna - Bamberg (Canvas)
  • 21.15u: Tenerife - Antwerp Giants (Canvas)

   

  De wedstrijd om de 3e plaats is zondag om 15u op Eén, de finale om 18u op Canvas. Alle wedstrijden zijn ook met livestream te bekijken op sporza.be.