• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Nieuwe doelman moet 1.000 keer schrijven: "Ajax is mooiste club"

  Kjell Scherpen schrijft onder toeziend oog van Van der Sar en Overmars zijn straf uit.

  Kersvers Ajax-aanwinst Kjell Scherpen is ludiek verwelkomd bij de Nederlandse topclub. Hij kreeg meteen strafwerk: de jonge doelman, die een contract van 4 jaar tekende, moest 1.000 keer "Ajax is de mooiste club ter wereld" schrijven als straf voor uitspraken die hij over de club deed op Twitter.

  Kjell Scherpen staat in doel bij FC Emmen, maar zal vanaf juni bij Ajax spelen. De 19-jarige doelman tekende vorige week zijn contract.

   

  De uitspraken, die Scherpen in 2011 op 11-jarige leeftijd over Ajax deed, sprongen in het oog van directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar. Zij vonden dat de jonge doelman een straf verdiende.

   

  De doelman van 2,04m was op het moment van zijn uitlatingen op sociale media een Feyenoord-fan. Zijn uitspraken schoten in het verkeerde keelgat bij de F-side, de harde supporterskern van Ajax. Zij wilden niet dat Scherpen naar Ajax kwam, maar dat gaat dus toch door en de clubleiding anticipeerde gevat.

   

  Van der Sar en Overmars lieten Scherpen 1.000 keer "Ajax is de mooiste club ter wereld" schrijven. 

  Scherpen krijgt strafstudie:

  De Amsterdamse F-Side is duidelijk niet blij met de komst van Scherpen: