• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Trossard kan bij Arsenal net zo goed als wat Mchitarjan kan"

  Marc Degryse.

  Marc Degryse vindt Arsenal een goeie optie voor Leandro Trossard.

  Leandro Trossard (24) trapte Racing Genk afgelopen weekend voorbij AA Gent en is een sleutelfiguur in deze play-offs en in het Genkse seizoen. Analist Marc Degryse begrijpt niet waarom Trossard het niet tot de shortlist voor Profvoetballer van het Jaar heeft geschopt. In Extra Time vertelde Degryse ook dat Arsenal geen verkeerde bestemming voor de Genk-aanvoerder zou zijn.

  Roeslan Malinovski, Alejandro Pozuelo of Hans Vanaken wordt volgende maandag uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar, een trofee die door de spelers gestemd werd. Leandro Trossard hoeft dus niet te rekenen op de prijs.

   

  "Ik snap niet dat de profvoetballers hem niet tot in de top 3 gekozen hebben", vertelde Marc Degryse in Extra Time. "Omdat zijn eerste twee matchen in de play-offs iets minder waren en dan die stembrieven ingevuld worden", antwoordde Filip Joos. Degryse: "Dat is toch veel te vroeg? Pozuelo is weggegaan voor de play-offs en toch hebben de spelers nog voor hem gestemd."

   

  Arsenal zou bovendien geïnteresseerd zijn in het Genkse goudhaantje. Kan hij dat niveau aan? "Ja", antwoordde Marc Degryse in de vraagjesronde. "Arsenal is ook niet de Europese top, hé. Dat is subtop", verduidelijkte Degryse later in het programma.

   

  "Hij past bij Arsenal. Je moet hem die kans geven. Misschien heeft hij dan nog tijd nodig om zich aan te passen, maar hij is nu volwassen. Kijk naar Henrich Mchitarjan: hij scoort amper of nooit. Dat kan wel een grote naam zijn door zijn verleden bij United, maar Trossard kan bij Arsenal net zo goed als wat Mchitarjan kan."