• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts hervat in Romandië: "Ik heb zeker zin in wat komt"

  Victor Campenaerts.

  Campenaerts verkende vorige week Luik-Bastenaken-Luik met zijn ploegmaats, hier met Maxime Monfort.

  Na het succesvolle uurrecordproject in Mexico is Victor Campenaerts (27) weer voltijds wegrenner. Campenaerts staat morgen aan de start van de Ronde van Romandië, maar de rittenkoers is voor de uurrecordhouder geen zuiver opwarmertje op de Ronde van Italië. 

  "Ik heb vijf dagen niet op de fiets gezeten"

  De Ronde van Romandië telt twee examens tegen de klok: een proloog en een afsluitende tijdrit. Spek naar de bek van Victor Campenaerts: "Het doel is uiteraard om hoog te scoren in die twee tijdritten. Het is telkens op een geaccidenteerd parcours, maar het ligt zeker binnen mijn mogelijkheden. De proloog is natuurlijk kort, maar mijn vorm is goed en ik denk dat ik zeker hoog kan mikken."

   

  Amper twee weken na zijn geslaagde aanval op het uurrecord keert Campenaerts dus terug in competitie. "Ik heb vijf dagen niet op de fiets gezeten, wat meer dan voldoende is om me fysiek en mentaal even te herzetten. Veel langer van de fiets blijven is uiteraard niet zinvol, want de Giro staat voor de deur."

   

  "Het voelde allemaal goed aan op training. Ik heb er alle vertrouwen in dat die vijf dagen genoeg waren om de batterijen op te laden en ook niet te lang waren om de spanning te verliezen."

   

  Van decompressie lijkt er dus geen sprake. "Ik heb zeker zin in wat komt. Ik heb heel hard toegeleefd naar het uurrecord en daarna heb ik enkele dagen met mijn familie en vrienden gespendeerd. Ik heb even niet aan de fiets gedacht en dat was wel nodig. Maar je moet de knop op tijd omdraaien. Als je dat na vijf dagen doet, is dat even doorbijten. Maar het pas na drie weken doen is veel lastiger."

  De brief van bondsvoorzitter Tom Van Damme

  Het regende uiteraard reacties op het uurrecord van Victor Campenaerts, maar de Lotto-renner houdt vooral goeie herinneringen over aan het gebaar van bondsvoorzitter Tom Van Damme voor zijn uur van de waarheid.

   

  "Hij had me voor mijn aanval een officiële brief gestuurd om me te bedanken voor de poging die ik zou ondernemen. Hij zei dat het ongelofelijke promotie was voor de Belgische wielersport. Zo had ik dat zelf nog niet bekeken, maar het was zeer motiverend om zoiets vooraf te lezen."