• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Schalke-fans ontsieren derbyzege met wansmakelijk spandoek

  De supporters van Schalke 04 hebben met een spandoek tijdens de Revierderby gepleit voor de vrijlating van Sergej Wenergold, de man die in 2017 een bomaanslag pleegde op de spelersbus van Dortmund. "Onaanvaardbaar en triest", zegt slachtoffer Marc Bartra.

  In een felle derby tegen Dortmund won Schalke met 2-4, maar die overwinning werd overschaduwd door een verfoeilijk spandoek van de bezoekende supporters. Op dat spandoek vroegen ze de vrijlating van Sergej Wenergold.

   

  Wenergold werd veroordeeld tot 14 jaar cel nadat hij in 2017 een bomaanslag gepleegd had op de spelersbus van Dortmund, die op dat moment de spelers vervoerde naar de Champions League-wedstrijd tegen Monaco. Toenmalig Dortmund-speler Marc Bartra hield er een gebroken pols en een trauma aan over.

   

  De Spanjaard, die nu de kleuren van Betis verdedigt, reageert vol afschuw op Twitter bij het zien van het bewuste spandoek. "Onaanvaardbaar en triest", schrijft de verdediger. "Ik hoop dat de autoriteiten gepast optreden. Rivaliteit in het voetbal is één ding, de vrijlating vragen van iemand die het leven van 28 mensen op het spel gezet heeft, is een heel andere zaak."