San Antonio dwingt zevende duel af ondanks 43 punten van Jokic

  DeRozan geeft Jokic (achter hem) het nakijken.

  DeRozan geeft Jokic (achter hem) het nakijken.

  In de Play-offs van de NBA heeft San Antonio zijn laatste strohalm gegrepen tegen de Denver Nuggets. San Antonio won overtuigend met 103-120. Het duo Aldridge-DeRozan wiste een knalprestatie van Nikola Jokic uit.

  43 punten, 12 rebounds, 9 assists, 2 steals en 1 block. Tot daar de indrukwekkende cijfers van Nikola Jokic voor Denver tegen San Antonio. Nooit eerder scoorde de Serviër meer in de NBA en in deze Play-Offs deden voorlopig enkel Dmian Lillard (50 punten) en Kevin Durant (45 punten) al beter.

   

  En toch was de zege voor San Antonio. LeMarcus Aldridge en DeMar DeRozan wisten met respectievelijk 26 en 25 punten de prestatie van Jokic uit. En zij niet alleen. Vijf spelers haalden dubbele cijfers bij de Spurs. San Antonio stond bij de rust 4 punten voor en diepte de kloof daarna nog uit.

   

  Het beslissende zevende duel is zaterdag in Denver, waar de thuisploeg tijdens het reguliere seizoen het minst verloor van alle ploegen. De winnaar neemt het op tegen Portland.