• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lambrecht: "Krijg soms kippenvel als ik naast grote namen in finale rijd"

  Bjorg Lambrecht verkent het parcours van Luik-Bastenaken-Luik.

  Lotto-Soudal jaagt nog altijd op een hoofdvogel tijdens het wielervoorjaar. In Luik-Bastenaken-Luik krijgt de ploeg nog een laatste kans. Het rekent daarvoor op Tim Wellens, Jelle Vanendert en de jonge Bjorg Lambrecht. "Soms krijg ik kippenvel als ik tussen al die grote namen koers." 

  Lambrecht: "Zou heel graag opnieuw resultaat rijden"

  Bjorg Lambrecht is de man van het voorjaar bij Lotto-Soudal. De 22-jarige renner krijgt plots veel aandacht. "Het verschil met 3 of 4 weken geleden is heel groot. Het gaat allemaal snel. Het is nog veel meer dan na mijn tweede plaats op het WK voor beloften. Het is een beetje wennen, maar ik neem het er graag bij. Ik geniet er wel van."

   

  "Ik wist dat de conditie goed was, maar dit had ik niet verwacht. In de Brabantse Pijl was Tim Wellens vooruit en kon ik voor die 5e plaats rijden. Door die zege van Van der Poel was er niet heel veel aandacht voor, maar voor mij was dat een heel groot resultaat. Ik droomde daar als kind van. En dan kwamen er nog resultaten in die echt grote koersen daarna. Dat had ik niet durven te denken."

   

  "Misschien kan ik volgend jaar al als kopman naar de Waalse Pijl, als mijn conditie dan hetzelfde is. Misschien zal ik nog een tikkeltje sterker zijn door nog een volledig jaar als prof te rijden. Die aankomst ligt me echt. Dan zouden de anderen met al hun ervaring mij kunnen helpen en dan zet ik alles op mijn spurt op de Muur van Hoei zetten. Op zulke inspanningen heb ik deze winter veel getraind."

   

  "Ik denk dat het zondag een heel harde koers wordt. We zullen niet met 50 naar de voet van de La Redoute stormen. Ik zou heel graag nog eens een resultaat rijden. De ploeg heeft 3 sterke troefkaarten in handen. Het doet mij alleszins heel veel om daarbij te zijn. Vorig jaar zag ik renners als Valverde en Alaphilippe een stuk voor mij uitrijden, nu rijd ik er plots naast op bijvoorbeeld de Muur van Hoei. Dan krijg je soms wel kippenvel."

  Victor Campenaerts en Bjorg Lambrecht

  Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts komt Bjorg Lambrecht groeten.

  Wellens: "Normaal moet de nieuwe finale me beter liggen"

  "In theorie moet deze nieuwe finale me beter liggen. Iedereen zal vroeger anticiperen en dan is er veel meer mogelijk. Ik denk dat de koers zo lastig zal zijn dat het niet makkelijk wordt om nog veel samen te werken in die laatste 10 kilometer."

   

  De koers zal vroeger beginnen en dat speelt in mijn kaart. Tegen La Redoute zal het peloton al uitgedund zijn en daar zullen er al veel mensen demarreren. Ik mag niet te lang wachten om te beginnen koersen. Ook het weerbericht werkt een volledige uitdunning in de hand. Iedereen zal à bloc zitten aan de voet van de Roche aux Faucons. Ik rijd niet bijzonder graag in de regen, maar ik weet dat het me goed ligt en dat ik dan goed presteer."

   

  "Maar alles hangt uiteraard af van de benen. Het enige wat ik nodig heb zijn heel goede benen. De laatste jaren kwam ik altijd net te kort op het moment van de waarheid."

   

  "In de Waalse Pijl had ik gedacht dat ik een goed resultaat kon rijden, dus nu wil ik zondag bewijzen dat de benen inderdaad goed zijn. Ik heb met de ploeg afgesproken dat ik mijn rekening pas maak na Luik-Bastenaken-Luik. De Waalse klassiekers konden voor mij persoonlijk beter, maar gelukkig voor de ploeg was er Bjorg Lambrecht."

  Tim Wellens

  Tim Wellens zet zich op kop tijdens de verkenning van zijn team.