• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leko: "We hebben nieuw Club Brugge nodig, mét energie en overtuiging"

  Ivan Leko hoopt op beterschap na twee mindere prestaties van Club Brugge.

  Na twee mindere prestaties zag Club Brugge titelrivaal RC Genk opnieuw uitlopen tot 6 punten. Maar coach Ivan Leko gooit de handdoek nog niet in de ring. "Het Club Brugge van de eerste drie wedstrijden maakt nog kans op de titel", oppert hij twee dagen voor de klassieker tegen Anderlecht.

  Na de nederlaag tegen Genk en het scoreloze gelijkspel tegen Antwerp heeft Club Brugge werk aan de winkel. Tegen Anderlecht moet het zijn titelkansen gaaf houden. "We moeten er alles aan doen om de wedstrijd te winnen", zei Leko. 

   

  "We wisten voor de wedstrijd op Antwerp dat 7 punten achterstand niet op te halen zijn en 6 zeer moeilijk. Het wordt dus moeilijk, maar in voetbal kan alles. We moeten zondag gewoon een reactie zien na twee mindere wedstrijden. Ik had gehoopt die reactie al tegen Antwerp te zien. Er was al beterschap, maar ik had op meer gehoopt."

   

  "Als de klassieker tegen Anderlecht niet voor voldoende motivatie zorgt, dan weet ik het ook niet meer. De eerste drie wedstrijden van Play-off I waren we top, fantastisch, ongelofelijk goed. De twee matchen daarna waren we soft, plat en niet op het niveau van een toekomstige kampioen. "

   

  "We hebben nood aan een nieuw Club Brugge of het Club Brugge van de eerste drie wedstrijden van Play-off I. Een Club met power, energie, overtuiging, intensiteit en grinta."

  Als de klassieker tegen Anderlecht niet voor voldoende motivatie zorgt, dan weet ik het ook niet meer.

  Club Brugge-coach Ivan Leko

  "Anderlecht is niet zo slecht als de resultaten laten uitschijnen"

  Ivan Leko wil zijn rekenmachine niet bovenhalen. "15 op 15? Bij 3 op 3 hebben we nog een kans, maar ik wil niet rekenen", legt de coach uit. "Het Club van de eerste 3 wedstrijden maakt nog een kans op de titel, het Club van de laatste twee wedstrijden niet."

   

  De klassieker tegen paars-wit staat zondag om 18u op het programma in Brugge. Leko: "Anderlecht is niet zo slecht als de resultaten laten uitschijnen. Ze zullen heel gemotiveerd zijn. Jongens als Bolasie, Kums, Trebel, Verschaeren, Amuzu en Saelemaekers willen absoluut in een topper laten zien dat ze kwaliteit hebben."

   

  "Voor ons is het dan weer een wedstrijd om aan de supporters te tonen dat we met passie en energie spelen. Ik wil van de eerste tot de laatste minuut weer een goed Club zien. Gisteren op training heb ik weer genoten, dat wil ik ook zien tegen Anderlecht: energie, power, collectief voetbal, duels en "full gas"."

  Bekijk hier de volledige persconferentie: