• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Castagne: "Bekerfinale is ongelofelijk voor Atalanta en stad Bergamo"

  De vreugde was groot bij Atalanta.

  Atalanta Bergamo is de revelatie van het seizoen in Italië. Met de kwalificatie voor de bekerfinale heeft de club nog meer glans aan een al opmerkelijk seizoen. Timothy Castagne mocht gisteren meevieren.

  Timothy Castagne beleeft een droomseizoen bij Atalanta. De club uit Bergamo strijdt met Milan en Roma voor het vierde CL-ticket en heeft ook nog uitzicht op bekerwinst. Nadat het Juventus had uitgeschakeld in de kwartfinales, plaatste Atalanta zich gisteren ten koste van Fiorentina voor de finale tegen Lazio.

   

  Na de 2-1-zege tegen Fiorentina stond onze landgenoot de pers te woord in het Italiaans. "Deze kwalificatie is voor de fans, maar ook voor de club en zelfs de stad ongelofelijk. En nu willen we ook de finale winnen", zei Castagne.

   

  Heel de stad Bergamo leeft mee met Atalanta. "Wanneer je het veld opkomt en je hoort en voelt de steun van de supporters, dat geeft zo veel kracht om je doel te bereiken."

   

  Afgelopen weekend maakte Atalanta indruk door bij Napoli een achterstand om te buigen in winst en tegen Fiorentina deed Atalanta dat kunstje over. "We hebben het al zo vaak gedaan. Uiteindelijk veranderde die achterstand niets aan onze missie. We moesten winnen."

  Castagne in het Italiaans: "Nu willen we finale winnen"