• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Ultiem afstandsschot levert Portland plaats in halve finales op

  Damian Lillard

  Damian Lillard maakt iedereen gek.

  Damian Lillard heeft vannacht de show gestolen in de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Met een verre driepunter in de slotseconden loodste hij de Portland Trail Blazers voorbij Oklahoma City Thunder naar de halve finales in de Western Conference van de NBA.

  50 punten

  Damian Lillard stond bijna op de middenlijn. Met een handvol seconden op de klok én Paul George voor zich ging hij toch zijn kans.

   

  Het lukte. Met een ultieme driepunter besliste Lillard de match en de confrontatie met Oklahoma. Portland won vannacht met 118-115. Het leverde het team een 4e zege en een ticket voor de halve finales in het Westen op. Daarin ontmoet Portland Denver of San Antonio.

   

  En dat hebben de Trail Blazers grotendeels te danken aan Lillard. De spelverdeler was vannacht goed voor maar liefst 50 punten in "game 5". In de eerste helft zat hij al aan 34 punten, meer dan Westbrook en George (32) tezamen voor Oklakoma. "MVP, MVP", klonk het in de tribunes.

  De 3-punter van Lillard:

  NBA-uitslagen dinsdagnacht:

  Westen:
  Denver - San Antonio 108-90
  tussenstand: 3-1

  Portland - Oklahoma 118-115
  eindstand: 4-1
   

  Oosten:
  Toronto - Orlando 115-96
  eindstand: 4-1
   

  Philadelphia - Brooklyn 122-100
  eindstand: 4-1