• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Chelsea-speler Hudson-Odoi komt dit seizoen niet meer in actie

  blessure Hudson-Odoi

  Hudson-Odoi blesseerde zich in de wedstrijd tegen Burnley.

  Callum Hudson-Odoi (18) mag een kruis maken over de rest van zijn seizoen. In de wedstrijd van maandagavond tegen Burnley heeft hij net voor de rust een achillespeesblessure opgelopen.

  Sinds Hudson-Odoi vorige maand zijn debuut maakte voor Engeland, stelde ook Chelsea-coach Maurizio Sarri hem steeds vaker op. Gisterenavond werd het seizoen van het talent vroegtijdig beëindigd toen hij in de 41e minuut het veld moest verlaten met een gescheurde achillespees.

   

  Assistent-coach Gianfranco Zola: "De blessure van Callum ziet er redelijk zwaar uit. Hij zal nog een onderzoek ondergaan, maar het ziet er niet goed uit." Hudson-Odoi was toe aan zijn 10e Premier League-wedstrijd van het seizoen waarvan hij er 4 in de basis stond. Daarin gaf de flankaanvaller 1 assist, maar scoren lukte nog niet.

   

  Nog slecht nieuws voor Chelsea want niet alleen Hudson-Odoi, maar ook N'Golo Kanté moest door een blessure de wedstrijd staken. Na een duel viel hij op de voet van een tegenstander waardoor hij een gekneusde rib opliep. De Franse middenvelder zou wel fit moeten geraken voor de topper van zondag tegen Manchester United. 

   

  Chelsea raakte in de wedstrijd tegen Burnley niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door dat punt komt de ploeg van Eden Hazard op een gelijke derde plaats met Tottenham.

  Hudson-Odoi over blessure op Twitter: