• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Ik geloof in mijn kansen, ik weet wat ik kan en niet kan"

  Verandering van landschap dit weekend in het wielrennen, maar niet in de ploeg om zeker in het oog te houden. Deceuninck - Quick Step heeft met Julian Alaphilippe en Philippe Gilbert twee kopmannen in de winning mood in de rangen voor de Amstel Gold Race. 

  "Impact van Parijs-Roubaix was heel groot"

  Een week na zijn triomf in Parijs-Roubaix rijdt Philippe Gilbert de klassieker die hij al vier keer won. De zege in Roubaix heeft veel teweeg gebracht, maar Gilbert voelt zich opnieuw klaar voor een hoofdrol.

   

  "De impact van Parijs-Roubaix was heel groot. Voor een keer kreeg ik zelfs berichten van mensen buiten de wielerwereld. Ik heb nog niet iedereen kunnen antwoorden. Het was een snelle koers, maar ik ben goed hersteld en heb goed kunnen trainen. Hopelijk ben ik zondag goed."

   

  In het verleden werden wel eens vraagtekens geplaatst bij de mogelijkheden van Gilbert op kasseien. Nu hij ouder is, wordt vooral de vraag gesteld of hij nog voldoende explosief is voor de Ardense klassiekers. Zelf vindt hij dat ongepast.

   

  "Specialisten kunnen altijd commentaar geven, maar ik geloof in mijn kansen. Ik weet zelf wat ik kan en niet kan. Zowel in de Vlaamse als de Ardense koersen kan ik op het hoogste niveau mee."

   

  "Wie onze belangrijkste concurrenten zijn? Je kan veel namen noemen. Mathieu van der Poel zal er zeker staan als ik zie hoe sterk hij heel de tijd rijdt. Veldrijden is zo zwaar en intensief, dat het genoeg zegt over je fysieke mogelijkheden als je die discipline zo domineert."

  Alaphilippe: "Brabantse Pijl heeft me gerustgesteld"

  Deceuninck - Quick Step heeft nog een tweede ijzer in het vuur zondag.Nog  een renner die dit seizoen al een klassieker won en dus overloopt van vertrouwen. Alleen een val in de Ronde van het Baskenland kon het vertrouwen van Julian Allaphilippe een beetje schaden.

   

  "Het gaat goed. Die val was geen perfecte voorbereiding, maar ik heb er geen last meer van en in de Brabantse Pijl ben ik gerustgesteld. Ik hoop dat het tegen zondag nog beter zal gaan."

   

  Met twee kandidaatwinnaars in de ploeg kan de ploeg zijn favoriete spelletje spelen. "De tactiek voor de Amstel is nog niet bepaald, maar eigenlijk is het simpel. We willen met de meeste renners vertegenwoordigd zijn vooraan en daarna bepalen de benen wie nummer 1 is."

   

  "Er zijn nog veel andere favorieten. Wie? Mathieu van der Poel komt in perfecte omstandigheden aan de start. Hij heeft vertrouwen, rijdt voor zijn publiek en het is een koers die hem ligt. Van der Poel is zeker in staat om te winnen, maar ook de Astana-ploeg rijdt sinds het begin van het seizoen sterk."