• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dries Mertens: "We hebben het laten schieten in de heenwedstrijd"

  Teleurstelling bij Napoli na de Europese uitschakeling.

  Teleurstelling bij Napoli na de Europese uitschakeling.

  Voor Napoli is het einde verhaal in Europa na twee nederlagen tegen Arsenal. "Toch is Arsenal niet veel sterker dan wij", vindt Dries Mertens, die donderdagavond 45 minuten mocht opdraven.

  Napoli stond tegen Arsenal voor een moeilijke opdracht na de 2-0-nederlaag in Londen. In het eigen Stadio San Paolo deed een goal van Lacazette de boeken toe voor Mertens en co. "In het eerste kwartier hadden we enkele kansen. Als we er daar eentje van gemaakt hadden, was het een ander verhaal geworden", weet Mertens.

   

  "Na de 0-1 gingen de kopjes naar beneden. Tijdens de rust zeiden we tegen elkaar dat we er toch nog in geloofden, omdat Arsenal niet veel sterker was dan wij. Er is geen echt verschil tussen de twee teams. We hebben het nog geprobeerd na de rust, maar ze verdedigden goed. We hebben het laten schieten in de heenwedstrijd."

   

  In de tribunes was wat gemor te horen. "De supporters mogen niet klagen. We zijn ook maar gewone spelers. We staan 2e in de Serie A, werden uitgeschakeld in de Champions League omdat Liverpoal één doelpunt meer maakte in de groepsfase en nu stranden we in de kwartfinales van de Europa League. Laten we onze voeten op de grond houden en de blik op de toekomst richten."

  Hoogtepunten uit Napoli-Arsenal:

  Zichtbaar ontgoochelde Mertens staat Filip Joos te woord: