• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Victor Campenaerts: "De aftrap op Beerschot? Waarom niet"

  Voor hij terug naar België vliegt, hebben jullie Victor Campenaerts vragen kunnen stellen op onze Facebookpagina. De antwoorden van de wereldrecordhouder leest u hieronder.

  Gerrit Poels: "Wat gebeurt er nu met je fiets?"

  Victor Campenaerts: "Die ga ik verkopen (lacht). Neen, ik moet er nog met Ridley over praten. Zij zouden hem graag op fietsbeurzen tentoonstellen. Daarna hoop ik dat hij in mijn woonkamer mag staan."


  Aaron Stockx: "Hoeveel watt heb je getrapt?"
  Victor Campenaerts: "Mijn fietscomputer zit al in mijn koffer en ik heb de gegevens nog niet bekeken. Tijdens de aanval heb ik me vooral op mijn rondetijden gefocust."


  Davy Breulemans: "Welke rol speelt je vriendin en topzwemster Fanny Lecluyse in dit verhaal?"

  Victor Campenaerts: "We steunen mekaar door dik en dun. Als topsporters begrijpen we mekaar ook prima. We weten dat ons vak veel opofferingen vergt om onze doelen te bereiken. En af en toe genieten we eens een weekendje."

   

  Annelies Vandeweyer: "Wil je met me trouwen?"
  Victor Campenaerts: "Oei, neen. Maar toch bedankt voor het aanbod (lacht)."

   

  Dieter Sinnaeve: "Gaat Mathieu van der Poel je record aanvallen?"
  Victor Campenaerts: "Ik denk niet dat hij zich op het tijdrijden concentreert. Hij legt zich toe op andere en hele mooie doelen. Ik vind het fantastisch om hem nu op de weg aan het werk te zien. Echt indrukwekkend, maar in een lange tijdrit ben ik voorlopig nog baas."


  Ivo Van Damme: "Wie kan het record breken?"
  Victor Campenaerts: "Ik vermoed dat Rohan Dennis een nieuwe aanval plant. Hopelijk heeft hij er na dinsdag wat minder zin in (lacht). Ook de Deen Mikkel Bjerg is kandidaat. Hij heeft op een laaglandpiste al 53,5 km afgelegd. Met een stevige voorbereiding beschikt hij over mogelijkheden. Ik zou het alleszins mooi vinden voor de sport. Hopelijk bijten veel renners zich stuk op mijn record. Dan wordt mijn record alleen maar legendarischer."


  Jesse Sitema: "Hoe ziet jouw programma er de komende maanden uit?"
  Victor Campenaerts: "Romandië, Giro, Ronde van België, Belgisch kampioenschap, Europees kampioenschap, BinckBank Tour, Vuelta en wereldkampioenschap."


  Dario Vervaet: "Heeft je zwemverleden je geholpen bij jouw positie op de fiets?"
  Victor Campenaerts: "Ik zwom de vlinderslag waardoor ik over heel soepele schouders beschik. In een tijdrit kan ik die naar mijn oren trekken en dat maakt me erg aerodynamisch, mijn grootste wapen."


  Jelle Cambré: "Wanneer kom je de aftrap geven bij Beerschot?"
  Victor Campenaerts: "Waarom niet, mijn vader is een hevige supporter en ik heb nog in de klas gezeten met Tom Pietermaet."