• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelgevecht tegen Joshua in gevaar? Miller test positief op verboden product

  De kamp staat gepland na die van Persoon tegen Taylor.

  De Amerikaanse bokser Jarrell Miller is betrapt op het gebruik van een verboden middel dat gebruikt wordt om sneller vet te verbranden. Miller moet het normaal gezien op 1 juni opnemen tegen Anthony Joshua. De Engelsman zet dan zijn wereldtitels bij de zwaargewichten op het spel.

  Deze week ging voor Delfine Persoon een droom in vervulling. Ze zette haar handtekening onder een contract voor een kamp tegen de Ierse Katie Taylor. De vrouwen vechten op 1 juni om de 4 wereldtitels in het voorprogramma van Anthony Joshua in Madison Square Garden.

   

  Die zet op die dag zijn wereldtitels bij de zwaargewichten op het spel in een kamp tegen de Amerikaan Jarrell Miller. Maar of dat gevecht er komt, lijkt plots onzeker. Miller werd immers betrapt op het gebruik van GW1516, een product dat gebruikt wordt om sneller vet te verbranden. Miller testte positief tijdens een vrijwillige controle op 20 maart. Het nieuws over de positieve test werd bevestigd door het onafhankelijke antidopingbureau WADA.

   

  In een eerste reactie liet promotor Eddie Hearn weten dat het nog te vroeg is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdager. "We werken met alle betrokken partijen samen om meer details te weten te komen", zei hij. Eenzelfde geluid viel te horen bij Salita Promotions, het bedrijf dat Miller vertegenwoordigt.