• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sergeant hoopt met Lotto op kentering: "Al is het helemaal niet zo dramatisch"

  Lotto-ploegmanager Marc Sergeant.

  Het uurrecord van Victor Campenaerts is een flinke opsteker voor Lotto-Soudal, dat voorlopig een grijs voorjaar draait. Ploegmanager Marc Sergeant analyseerde na de euforie rond Campenaerts: "Zo dramatisch is het helemaal niet."

  "Voorjaar? Niet super, maar ook niet om depressie van te krijgen"

  Marc Sergeant was zichtbaar opgelucht dat de investeringen in het project rond Victor Campenaerts hun vruchten hadden afgeworpen. De succesvolle missie van de tijdrijder in Mexico kon het tegenvallende kasseivoorjaar van zijn ploegmaats toch even naar het achterplan duwen.

   

  "Of onze ploeg na deze prestatie een boost kan krijgen? Ik heb al gezegd: het is niet super geweest, maar het is nu ook niet om een depressie van te krijgen", zegt Sergeant.

   

  "Onze renners zijn er altijd bij, maar ze kunnen alleen niet winnen. Maar aan zulke prestaties zoals die van Victor kunnen ze zich optrekken. Een Wolfpack-effect bij Lotto-Soudal? Het mag."

   

  Wat zijn volgens Sergeant de oorzaken van de magere resultaten van de Lotto-kern in de kasseikoeren? "Vaste waarden zoals De Buyst en Wallays kwamen vroeg op het seizoen ten val. Dan kom je niet met je beste ploeg aan de start. Dat is de eerste reden."

   

  "Er zaten ook een paar koersen met een raar verloop bij, zoals de Ronde. En als er dan gesprint wordt voor de ereplaatsen, zitten Benoot en Keukeleire erbij, maar ze worden dan 9e of 11e. Iemand met snelle benen wordt 2e of 3e en dat is een groot verschil."

  Onze renners zijn er altijd bij, maar ze kunnen alleen niet winnen. Maar aan zulke prestaties zoals die van Victor kunnen ze zich optrekken. Een Wolfpack-effect bij Lotto-Soudal? Het mag.

  Marc Sergeant

  "De wereld draait door, daar moet je eerlijk in zijn"

  Met de Ardense klassiekers volgen er nieuwe kansen. Is het nu echt van moeten of is de druk dankzij Victor Campenaerts een beetje weg? "De wereld draait door, daar moet je eerlijk in zijn."

   

  "Vanaf woensdag ligt de focus weer op de koersen die ons resten. Benoot is er jammer genoeg niet meer bij, maar met Wellens hebben we een heel goeie kopman. Ik denk dat hij er weer klaar voor zal zijn."

  Tim Wellens won vorig jaar de Brabantse Pijl.

  "Boonen? Ik heb hem niet veel gezien"

  Sporza wees Marc Sergeant ook op de kritiek van Tom Boonen, die in Extra Time Koers een tijdje geleden terugkwam op zijn voormalige rol als adviseur bij de ploeg. "Er viel weinig te adviseren. Alles was verkeerd", zei Boonen over zijn ex-werkgever.

   

  "Ik heb Tom niet veel gezien, dus ik weet niet wat hij bedoelt", zegt Sergeant over de opmerking van Boonen. "Misschien was het een beetje frustratie, want ik weet niet waarom hij dat zei."

   

  Lotto-Soudal staat alleszins in de schaduw van grote broer Deceuninck-Quick Step. "Ik heb het al eens gezegd: we hebben pech dat we twee Belgische ploegen hebben en dan wordt er altijd vergeleken. Maar leg er nog een paar ploegen naast en dan zal er niet zoveel verschil zijn. Zo dramatisch is het helemaal niet."