• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Himst: "Misschien is Rutten wel blij dat hij ervan af is"

  Paul Van Himst op Anderlecht.

  Paul Van Himst op Anderlecht.

  Het huwelijk tussen Anderlecht en trainer Fred Rutten is al na enkele maanden op de klippen gelopen. "Ik twijfel of hij wel de juiste man was voor Anderlecht", zegt clubicoon Paul Van Himst aan Sporza.

  Fred Rutten werd bij Anderlecht binnengehaald als opvolger van Hein Vanhaezebrouck, maar een echte klik leek er nooit te zijn, zag ook Paul Van Himst. "Het was natuurlijk een moeilijke situatie, in een ploeg met jongens die niet meer gemotiveerd waren. Dan is het misschien voor beide partijen wel beter om in de resterende wedstrijden voor een nieuwe wind te zorgen", denkt hij.

   

  "Ik ken Rutten niet, maar ik twijfel of hij wel de juiste man was voor Anderlecht. Ik denk dat het geen gelukkig huwelijk was. Misschien is hij wel blij dat hij ervan af is."

   

  "Waar hij tekortgeschoten heeft? Dat is heel moeilijk te zeggen als buitenstaander. Om daar echt over te kunnen meepraten, moet je in de groep leven."

  Fred Rutten op de training bij Anderlecht.

  Fred Rutten op de training bij Anderlecht.

  "Nu een trainer uit Franse of Spaanse school"

  Wat heeft Anderlecht nu nodig? "Ik denk dat ze op zoek moeten gaan naar een trainer waar voetbal in zit, iemand waarvoor techniek en goed voetballen de basis is. Dan kom je al snel uit bij trainers uit de Franse of Spaanse school, al kan de taal daar ook wel een rol in spelen", weet Van Himst.

   

  "En er moet natuurlijk ook heel wat kwaliteit bijkomen. Anderlecht heeft eigenlijk 3 à 4 toppers nodig, maar dat is financieel dan weer niet makkelijk."

   

  "Elke club heeft wel eens moeilijke momenten, al zit het bij Anderlecht wel heel diep nu. Wat er in Standard gebeurd is, is ook Anderlecht-onwaardig. Anderlecht was altijd een club die ook wat aan opvoeding deed bij de jeugd. Ook sportiviteit werd altijd hoog in het vaandel gedragen. Dat is nu wat verdwenen en dat is spijtig. Dat zou mogen terugkomen."