• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Naesen: "Paar keer laten flikken" en Van Avermaet: "Fout gemaakt"

  Greg Van Avermaet en Oliver Naesen

  Greg Van Avermaet werd 12e, Oliver Naesen werd 13e.

  Ook Parijs-Roubaix is dit voorjaar geen kolfje naar de hand van Greg Van Avermaet (33) geworden. De olympische kampioen liet zich verrassen op ruim 60 kilometer van de finish. "Ik heb een fout gemaakt en daar is niets aan te veranderen", is hij eerlijk. Oliver Naesen: "Ik heb me een paar keer laten flikken."

  Van Avermaet: "Ik kan enkel mezelf iets verwijten"

  "Het ging eigenlijk vrij goed", vertelt Greg Van Avermaet zijn verhaal, "tot dat zestal wegreed. Ik heb me een beetje laten verrassen. Ik kon mezelf tegen het hoofd slaan dat ik er niet alles aan gedaan had om mee te zijn. Ik weet niet in welke modus ik zat. In een paar seconden reden ze weg."

   

  "Zulke grote namen, dat had ik nooit mogen laten gebeuren. Als je dan achter hen rijdt en enkele ploegmaats van de leiders rijden niet mee, dan is dat een beetje ambetant. Maar ik wist dat ik me in die situatie had gebracht. Het was mijn eigen fout dat ik daar zat. We reden een goeie koers, maar ik liet me verrassen. Ik dacht dat het te vroeg was, eerlijk gezegd, en dan reed ik een beetje achter de feiten aan."

   

  "Met Naesen en Küng heb ik nog wat gereden, maar toen was het kalf al verdronken en was de koers voorbij. Er valt één iemand iets te verwijten en dat is mezelf. De ploeg en mijn benen waren goed, daar moest ik niet over klagen. Ik heb een fout gemaakt en daar is niets aan te veranderen."

  Naesen: "Ik heb me een paar keer laten flikken"

  Oliver Naesen eindigde een plekje na zijn boezemvriend Greg Van Avermaet. "Ik heb de aanval niet echt zien gebeuren, want ik zat slecht geplaatst", zegt de AG2R-kopman over de afgevuurde kogels op 60 kilometer van de aankomst.

   

  "Het is niet echt makkelijk om elke strook bij de eerste 5 of 10 op te draaien. Ik heb me een paar keer laten flikken bij het gewring. Vroeg of laat zijn ze dan weg zonder jou."

   

  "Dat peloton is een wasmachine. Als je vooraan zit, komen langs buiten altijd golven die je insluiten. Je moet heel goed timen om op het juiste moment vooraan te zitten en dat is niet gelukt."

   

  In de achtervolging probeerde vooral ploegmaat Stijn Vandenbergh de bakens te verzetten. "Alleen Stijn reed en dat is klote, want de rest zat daar te gapen. Dan geef je de koers uit handen. Stijn kan alleen geen zes wereldtoppers terughalen. We hebben ons best gedaan, maar het kalf was al verdronken."