• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barst voor Benoot en breuk voor Keisse na valpartijen in Parijs-Roubaix

  Tiesj Benoot

  Tiesj Benoot moest opgeven na een val.

  Voor twee landgenoten is hun Parijs-Roubaix nog voor de finale geëindigd door een valpartij: Iljo Keisse en Tiesj Benoot zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

  Iljo Keisse smakte op meer dan 100 kilometer van de aankomst zwaar tegen het asfalt toen hij een verkeersdrempel niet had opgemerkt. Keisse is - bij bewustzijn - afgevoerd naar het ziekenhuis in Denain. Daar werd een complexe breuk in zijn elleboog vastgesteld. Hij wordt zondag nog geopereerd.

   

  Ook Tiesj Benoot is voor onderzoek naar het ziekenhuis. De renner van Lotto-Soudal reed in de achtervolging tussen de ploegauto's en kwam bij een versmalling tegen de ploegauto van Jumbo-Visma terecht. De achterruit van de auto was gebroken en de onfortuinlijke Benoot moest opgeven.

   

  In het ziekenhuis zagen de dokters een zware kneuzing aan zijn rechterheup en -schouder en een barst in zijn rechtersleutelbeen. Maandag volgen extra onderzoeken voor Benoot, die verstek moet laten gaan voor de Amstel Gold Race.

  Iljo Keisse komt zwaar ten val