• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fuglsang verliest podiumplaats in Baskenland: "Lachwekkend"

  Jakob Fuglsang

  Hier kan Fuglsang (r) nog lachen, maar het lachen zou hem uiteindelijk vergaan.

  Jakob Fuglsang zal de foto's van zichzelf op het eindpodium van de Ronde van het Baskenland niet graag terugzien. De Deen was al uitgebreid gehuldigd toen hij te horen kreeg dat Emanuel Buchmann toch 3e was geëindigd. De Duitser was in de laatste 300 meter verkeerd gereden.

  In de slotfase van de laatste rit in het Baskenland vocht Emanuel Buchmann voor wat hij waard was, eerst voor zijn leiderstrui (zonder succes) en ten slotte voor zijn podiumplaats.

   

  Die podiumplaats leek hij te kunnen redden, tot hij in de laatste bocht verkeerd reed of verkeerd werd gestuurd. De tijd die hij hiermee verloor kostte hem het podium, ten koste van Jakob Fuglsang.

   

  Maar achteraf had de jury medelijden met Buchmann en ze zette hem terug naar de 3e plaats. Op Instagram reageert Fuglsang verbluft. "Hij heeft dezelfde tijd gekregen van de renners die in zijn groep zaten. Zoiets heb ik nog nooit gehoord. Ik ben sprakeloos."

   

  "Hij heeft geen mechanisch defect gehad en is niet gevallen (redenen waarom je in de laatste 3 kilometer wel de tijd van je groepje krijgt). Hij is zelf verkeerd gereden. Ik vind het lachwekkend. Wedstrijden moeten op de weg worden beslist."

  Buchmann gaat de bocht uit