• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Naesen: "Heb weer stap gezet dit jaar, maar kers op de taart ontbreekt"

  Oliver Naesen

  Oliver Naesen raakte nog niet verder dan een 12e plaats in de helleklassieker.

  Oliver Naesen kan tot nu toe terugkijken op een geslaagd voorjaar, al ontbreekt die ene topzege waar hij al zo lang op jaagt. "En maandag zullen we weer zeggen: "Was het dat? Moeten we weer zo lang wachten?""

  2e in Milaan-Sanremo, 3e in Gent-Wevelgem, 7e in de Ronde en 8e in de E3 Harelbeke. Het voorjaarsrapport van Oliver Naesen oogt indrukwekkend. "Ik houd er sowieso een degelijk gevoel aan over. Ik heb toch weer een stapje vooruit gezet. Dat kunnen ze mij al niet meer afpakken. Maar ik zet nog graag de kers op de taart."

   

  "Die 2e plaats in Sanremo was mooi, maar die koers is meer een loterij. Daar zal ik niet mijn hele leven trots op zijn. In Roubaix is dat anders. Die koers is mythischer. Je hoort altijd wel verhalen over renners die zitten huilen op de fiets."

   

  "Je moet alle kansen grijpen en Parijs-Roubaix is mijn laatste kans. Maandag beseffen we weer: "Was het dat? Moeten we weer zo lang wachten?"

   

  Naesen begint aan zijn 5e Parijs-Roubaix, maar veel succes kende hij er nog niet. Nog geen enkele keer haalde hij de top 10. "Favoriet ben ik niet, maar ik ben wel een van de kanshebbers. Tegenwoordig zijn er geen favorieten meer, dat dateert van de tijd van Boonen en Cancellara. Er zijn 20 renners die kunnen zeggen: "Ik ga voor winst in Parijs-Roubaix" en die je dan niet kunt uitlachen."

   

  Naesen sukkelde vorige week met een bronchitis en moest zelfs aan de antibiotica. "Ik hoest nog een klein beetje, maar het is al véél beter. Het is zo goed als voorbij. Ik ben content."

  Ik hoest nog een klein beetje, maar het is al véél beter.

  "Vroeger hoorde je carbon kraken in het Bos, dat is nu beter"

  Hoewel hij het parcours al bijna kan dromen, ging Naesen donderdag toch nog eens de stenen proeven. "Zo'n opfrissing is altijd leuk. Er is ook wat gesleuteld aan het parcours, maar dat zijn vooral details."

   

  "Haveluy lag er slecht bij, vond ik en ook Mons-en-Pévèle bolt nog altijd slecht. De strook van Troisvilles, de eerste van de dag, is normaal gezien heel belangrijk, omdat all hell will break loose, maar nu is die korter en dus minder belangrijk."

   

  Van het Bos van Wallers kregen de eerste 500 meter een facelift. "Vroeger was het sprinten naar het Bos, waarna je plots overal carbon hoorde kraken op de kasseien. Dat was een hels lawaai. Nu valt dat beter mee. De stenen zien er ook anders uit, eerder oranje. Maar het is maar 500 meter, daarna is het weer écht de hel."