• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fiorentina-coach Stefano Pioli: "Ik voel mij met tegenzin gedwongen om te vertrekken"

  Fiorentina-coach Stefano Pioli geeft instructies aan Kevin Mirallas.

  Stefano Pioli heeft ontslag genomen als trainer van Fiorentina. De 53-jarige Italiaan haalde niet de gewenste resultaten en besloot zelf op te stappen.

  Stefano Pioli houdt de eer aan zichzelf en stapt zelf op als coach van Fiorentina. De ploeg van Rode Duivel Kevin Mirallas haalde niet de gewenste resultaten en staat op de 10e plaats in de Serie A. Fiorentina won maar 1 van zijn laatste 11 wedstrijden.

   

  "Mijn professionele en vooral menselijke vaardigheden werden ter discussie gesteld. Voor mij houdt het dan op", gaf Pioli toe.  

   

  Pioli, die vorig seizoen nog te maken kreeg met het overlijden van Davide Astori, neemt nu dus afscheid van de club. "Ik heb altijd mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik voel mij met tegenzin gedwongen om te vertrekken."

   

  Assistent Giacomo Murelli neemt voorlopig over. Pioli werd in juni  2017 aangesteld als coach van de ploeg uit Firenze. Hij is onder andere trainer geweest bij Parma, Bologna, Inter Milaan en Lazio.