• home
 • video
 • pas verschenen

  Furieuze Maradona is het niet eens met de ref en stapt op bij Dorados

  Maradona zwaait na dit seizoen de Mexicaanse tweede klasse uit.

  Het avontuur van Diego Armando Maradona bij de Mexicaanse tweedeklasser Dorados de Sinaola zit er na dit seizoen op. Een scheidrechterlijke beslissing ligt naar eigen zeggen aan de oorzaak van de Argentijnse coach.

  Maradona (58), nooit verlegen om een straffe uitspraak of stoot, is sinds begin september aan de slag in de Mexicaanse tweede klasse bij Dorados de Sinaola.

   

  Zijn ploeg staat er goed voor dit seizoen, maar na de eindronde houdt Maradona het voor bekeken. Dat besliste hij gisteren vanuit het niets na het 1-1-gelijkspel tegen Venados de Merida. 

   

  Volgens Maradona kreeg zijn team een "heel duideiljke" strafschop niet, waardoor de wedstrijd op 1-1 eindigde. "Na de eindronde stap ik op als coach. Ik vind het heel jammer, maar het is mijn beslissing", klonk het meteen na de wedstrijd.

   

  "Weet je trouwens waarom de scheidsrechter geen penalty floot? Schrijf morgen (vandaag, red) maar omdat het tegen een team van Maradona was", zei hij tegen de aanwezige journalisten in de perszaal. Die staken in het verleden niet onder stoelen of banken geen fan te zijn van Maradona.

  De ploeg van Maradona in betere tijden: