Koude en mist houden Martin niet tegen op de Etna, McNulty eindwinnaar op Sicilië

  Martin komt solo over de finishlijn.

  Brandon McNulty heeft de allereerste Ronde van Sicilië (2.1) op zijn naam geschreven. De Amerikaan van Rally UHC werd in de slotrit, met aankomst op de Etna, vijfde. De dagzege was voor de Fransman Guillaume Martin, van de Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert.

  De organisatoren van de allereerste Giro di Sicilia bewaarden het beste voor de slotetappe. Brandon McNulty begon als leider aan de korte, maar krachtige bergrit richting de top van de Etna. De Amerikaan was gisteren de sterkste in de tweede van drie zware ritten. Etappes één en twee waren voor twee Italiaanse renners.

   

  Op de flanken van de Italiaanse vulkaan schudde Guillaume Martin stevig aan de boom. Hij haalde in geen tijd vluchter Dayer Quintana, broer van, bij en kwam solo over de finishlijn. McNulty werd vijfde op amper 14 seconden en hield zo zijn leiderstrui vast.

   

  Er reden op Sicilië ook twee landgenoten mee. Bart De Clercq (Wanty-Groupe Gobert) werd 35e in het eindklassement op meer dan 16 minuten van McNulty, op de einduitslag van ploegmaat Alfdan De Decker is het nog even wachten.

  Eindstand Giro di Scilia (2.1)
  1. Brandon McNulty (VS) 18u07'24"
  2. Guillaume Marin (Fra) +42"
  3. Fausto Masnada (Ita) +56"
  4. Aleksandr Vlasov (Rus) +1'11"
  5. Giovanni Visconti (Ita) 1'24"

  Slecht weer bovenop de Etna:

  Het eindpodium: