• home
 • video
 • pas verschenen

  De kassa rinkelt in Luik: Ajax telt 12,5 miljoen euro neer voor Marin

  Marin is één van de sterkhouders van Standard.

  Ajax heeft de komst van Razvan Marin bevestigd. De Nederlandse topclub betaalt 12,5 miljoen voor de 22-jarige Roemeense middenvelder. Hij tekende een contract voor 5 seizoenen.

  In de voetsporen van Chivu

  Marin, meervoudig Roemeens international, streek in 2017 neer bij Standard. Hij ontpopte zich in geen tijd tot een sterkhouder op het middenveld. Begin dit seizoen speelde hij zich in de voorronde van de Champions League in de kijker tegen Ajax.

   

  Datzelfde Ajax neemt Marin nu over van Standard voor 12,5 miljoen euro. Enkel voor Miralem Sulejmani en Daley Blind telde de Nederlandse topclub meer geld neer. Voor Sulejmani werd in 2008 16,25 miljoen euro betaald aan Heerenveen. Nog altijd een record: nooit betaalde een Nederlandse club meer voor een voetballer.

   

  Marin treedt bij Ajax in de voetsporen van vier landgenoten. In 1999 was Christian Chivu de eerste Roemeen bij de Amsterdammers. De centrale verdediger speelde bijna 150 wedstrijden voor de club. Nadien volgden nog Bogdan Lobont, Nicolae Mitea en George Ogararu.

  Ajax bevestigde vandaag de komst van Marin: