• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivan Leko wil niet speculeren: "Ons motto in 2019 is alles of niets"

  Leko trekt strijdvaardig naar Anderlecht: "Wij willen het tempo bepalen daar."

  Club Brugge trekt morgen naar grote rivaal Anderlecht. Bij winst verkleinen de Bruggelingen de kloof met leider Genk tot 1 punt. Toch wil Club-coach Ivan Leko niet te veel vooruitlopen op de zaken. "Pas op 19 mei zal het klassement tellen."

  Dat Genk punten liet liggen bij Antwerp, deert Leko niet. "Ik kijk vooral naar mijn team. De play-offs duren in totaal 10 matchen, dus het is zeker nog niet gespeeld. Voor ons blijft het simpel: wij hebben een achterstand op Genk, dus wij moeten iedere wedstrijd winnen."

   

  Dat Genk verloor van Antwerp, toont voor Leko de onvoorspelbaarheid van de play-offs aan. "Genk speelde goed tegen Anderlecht, maar heeft nu verloren. Ook wij speelden met tempo, grinta en kwaliteit tegen Gent. Maar dat is voorbij nu. De partij in Anderlecht zal helemaal anders verlopen."

  Ook al is het respect groot voor Anderlecht, toch wil Leko dat Brugge zijn wil gaat opleggen in het Astridpark. "Wij gaan naar daar om het tempo te bepalen. Speculeren of calcureren is niks voor ons. Het is alles of niets. En het kan alles zijn, want wij hebben genoeg kwaliteiten om van iedere ploeg in België te winnen."

  Bekijk hier de persconferentie van Ivan Leko